Kaikki alkoi eräänä tavallisena päivänä, kun hän astui elämääni se oli jotain suurta ja odottamatonta. Hänellä oli allaan ysisatanen turbo Saab 900i, ja tuo kiiltävä menopeli herätti heti huomioni. Myös hänen olemuksessaan oli samaa mystiikkaa kuin Osuuskaupan vanhassa kassakaapissa, vankkaa, mutta samalla arvaamatonta.
"Hyppää jätkä kyytiin!" hän huusi, ja minä en epäröinyt hetkeäkään. En tiennyt, mitä oli edessä, mutta tuon auton vauhti ja hänen määrätietoinen äänensä houkuttelivat mukaansa. "Jos yhtään tykkäät, niin tuu mukkaan," hän lisäsi pilke silmäkulmassa.
Ennen kuin tajusinkaan, istuin Turbo Saabin vänkärin paikalla kuin kirkonkylän pappi, valmiina siihen, mitä tuleman piti. Hän vilkaisi minua ja naurahti: "Hei, sulla on yksi nappi auki tallista "
Hapuilin nappia kiinni vapisevin sormin, mutta tiesin, ettei kyse ollut vain siitä napista. Tämä nainen, Lyyti, oli se, joka määräsi Saabissa tahdin. ja sitä hän myös antaumuksella teki. Lyyti painoi kaasua ja turbo Saabin moottori jyrähti käyntiin kuin villipeto. En ollut koskaan kokenut mitään vastaavaa.
Vauhti kiihtyi, ja ennen kuin huomasimmekaan, ajoimme jo taivaan tuuliin, aivan kuin maa olisi kadonnut jalkojemme alta. Yhtäkkiä olin keskellä sitä hurjaa matkaa, jossa sain tutustua myös Lyytin punahuuliin. Se oli ilta, joka jätti jälkensä molempiin, ei vain meidän mieleemme, vaan myös elämäämme.
Siitä "nami nami" illasta tuli kuitenkin jotakin paljon enemmän. Sillä nytkin Saabin takapenkillä pomppii neljävuotias pikku neitimme Tilta, joka hymyilee leveästi aina, kun Turbo Saabin moottori jyrähtää käyntiin. Elämässä on käänteitä, mutta tämä oli niistä parhaimpia.
Turbo Saab 900i
Sä astuit elämääni kuin Osuuskaupan kassakaappi,
silloin sulla oli pehvasi alla ysisatanen turbo Saabbi.
Sä huusit hyppää jätkä kyytii,
jos vähäkään dikkaat tätä Lyytii.
Vänkärin paikalla samassa jo istuin kuin kirkonkylän Pappi,
Lyyti huomautti sulla on litsistä auki yksi nappi.
Napin kiinni vapisevin sormin panin,
Lyyti sanoi hän määrää tässä Turbo Saabissa tahin.
Pian ajoimmekin Turbo Saabilla taivaantuuliin,
jossa sain tutustua Lyytin punahuuliin.
Se oli meille molemmille nami nami ilta,
sillä nytkin pomppii Turbo Saabin takapenkillä 4 vuotias pikku neitimme Tilta.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit