Kirkasotsaisena
ankanpoikasena
pulskean pullasorsan paapomana
pullamössön kasvattina
seikkailuja janosin
itselleni lupasin
miehuuteni näyttäisin
Valmistuin, uneksin
haavekuvissani märehdin
työtönnä harmautta harmittelin
vuosikymmen takaperin
Kunpa Himalajan juurille pääsisin
Tyyntä valtamerta silmin siemailisin
majesteettisten maininkien
voimasta vapisisin
sotatantereilla apua tarjoisin
Angkor Watin
pyramidit koluisin
Kunpa neonvalot näkisin
Tokion, Lontoon, New Yorkin
Ceylonin makuihin hukkuisin
Victorian putouksilla mykistyisin
Sansibarin turkoosiin tukehtuisin
Kunpa villinorsujen vieressä
piskuisuuttani pällistelisin
sarvikuonot, leijonat ikuistaisin
kamelin selässä keikkuisin
Kunpa sademetsissä samoilisin
aavikon auringonlaskusta hurmioituisin
Taj Mahalista haltioituisin
kirkoissa, moskeijoissa
ylistystä laulaisin
temppeleissä
sisintäni tutkiskelisin
Vuosikymmen
vilauksessa
vierähti
kaiken sain
mestarisiveltimesi kepein
rakastavin vedoin
pienintä piirtoa myöten
kiittää tyyten unohdin
Sanoit:
"Pullasorsaa taasen hellittelin
palkkaakin matkoistansa maksatin"
Ankanpoika oppimaton
helppojen pullanmurusten perässä
yhä kaakatti
kolhujen kautta
armonsa oivalsi
Sinua vihdoin kiittäisin
nöyryydellä muistaisin
ansaitsemattomuuteni tajusin
Kotiin palasin
mustarastaan kevätkujerruksesta
lammenlaineiden liplatuksesta
kesäöisen kangasmetsän
vaiteliaasta rukouksesta
kuopukseni kikatuksesta
vihdoin
Sinut löysin
niin läheltä
lemmittyni häkellyttävästä innostuksesta
keittiönjakkaralla istuskellessaan
pirteästä puheensorinasta
leikatessaan askartelusaksilla
huolettonna, huolella
K-kaupan kuponkeja
ilmaisjakelun aarteita
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit