SANKARIHAUTA

Runoilija oakman

mies
Julkaistu:
21
Liittynyt: 19.4.2005
Viimeksi paikalla: 3.2.2024 18:10

Asuinpaikka: Varsinais-Suomi
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
2.2.1971

Jaa mää vai, jaa ny vai, sillattis ja tommottis. Mitä mis millo. kui kui kui. eikse millä ui.
 

Öinen Sankarihauta, hiljainen
on maa kylmä luminen.
Palaa siinä kaksi kynttilää, rinnatusten,
on sankarit ympärillämme, vieretysten.
Siel on monen isoisä sekä mies
kun lähtö sotaan tuli, moni sen Sydämessään ties.
" Ei pääse tänne tuo Pahan Valta,
kun kaikkeni annan, niin säilyy Suomen Valta! "

Kuudenteen Joulukuuta, hämärä jo saa,
lasken seppeleen noiden kynttilöiden taa.
Näin haluan muistaa, Teitä, Isämme maan,
kun haudallanne käyn ja hetken kanssanne jaan.
En tunne Teistä ketään,
mutta lahjan parhaimman mulle annoitte.
Syntymälahjaksi Vapaan Maan,
hinnan suurimman siitä maksoitte.
Jos joskus kohtalonne jaan, esimerkkiä käytän Teidän
Sininen Taivas ja Valkoinen Hanki,
ne on aina värimme Meidän.

Selite: 
1999 vuonna tuli mietiskeltyä Itsenäisyyspäivänä oikeesti Suomea, sitä mitä esi-isät joutuivat kokemaan, pitääkseen tämän maan itsenäisenä.
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot