PUUKKO

Runoilija oakman

mies
Julkaistu:
21
Liittynyt: 19.4.2005
Viimeksi paikalla: 3.2.2024 18:10

Asuinpaikka: Varsinais-Suomi
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
2.2.1971

Jaa mää vai, jaa ny vai, sillattis ja tommottis. Mitä mis millo. kui kui kui. eikse millä ui.
 
Löysi Seppä tulen ahjoon,
puuhiiltä pesässä polttoon.
Antoi ahjo, auttoi palkeet!
Isältä Seppä alkeet.

Palttoonapit Jätiltä otti,
Pätsiin heitti ja sulatti.
Kuras tahtoi ulos tulla,
Rautio raudan takoa.

Koivusta koruton kahva,
kahva kätehen vahva.
Nahkurilta naudan nahka,
tupeksi terävälle terälle.

Istui puukko pojalle vyöhön,

kasvoi mukana miehen.
Maa Maasta! Joutui hetkeksi yöhön.
Mies ja Puukko! Surmantyöhön!

Sodasta, Mies maahan mylläriksi.
Puukosta myös puusepän ammatiksi
Jauhoi Mylly, veisti Puukko!
Löytyi vaimo, Hääyön suukko!

Lähti jälleen Maasta rauha.
Kotirintama ja Mylly! "JAUHA! jAUHA!"
Syntyi pojat, puukko pysyi.
Aika kulki, vanha väsyi!

Puukkomiehen jätti aika.
Katos puukko, niin kuin taika.
Aika ajasta kulki omaa matkaa,
nyt Puukon aika oli myös jatkaa...

Pojanpoika Myllystä arkun löysi.
Nauha ja Puukko! Tarinaa täysi!
Varautuminen jälkeen sodan.
Tallessa nyt on pojanpojan!



Jättiläisen Palttoonapit = Järvimalmi
Kuras = Puukko
Rautio = Seppä
Nauha = Suojeluskunta nauha
 
oletus
 

Käyttäjän kaikki runot