Unelmissaan istuu poika,
kirjoittaa viestiä tytölleen;
"Täällä olen nyt,
Hiljennyn ja ajattelen sinua.
Ai niin, hyvää vappua."
Jalkoihinsa sattuu,
mutta nähdessään sankarihaudat noin kymmenen metrin päässä
hänen mielensä vahvistuu turtuakseen.
Monumentin eteen on tuotu kukkia,
haudoista vain yksi saanut omansa.
Niin kävi maiselle kunnialle - Vain yksi muistettu yksilönä,
loput sankareiden kansana.
Unelmien ystävä tanssi nuorena kuolleiden sielujen kanssa tangoa;
Sillä tyttöä hän ei tavannut tuona päivänä.
Hän tapaisi;
Sillä hänellä oli ylellisyys palata tapaamaan rakkaitaan,
halaamaan ja suukottamaan.
Hetken hän istui,
turhien kuolemien muistoa kunnioittaen;
Lähtiessään tunsi olonsa etuoikeutetuksi.
Selite:
Tulipas tästä patrioottinen. Ohhoh. (Ja minusta tuntuu että keksin liian monimutkaisia otsikkoja runoilleni aina silloin tällöin. Tämänkin otsikko tarkoittaa niin montaa eri asiaa vaikka vaikuttakin irralliselta, melko varmasti..)
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Tämä veti kyllä mukaansa. Uskomattoman herkkä, rakkaus ja isänmaallisuus yhditettynä näin taitavasti. Tämä herätti vahvoja tuntemuksia ja kylmät väreet meni selkää pitkin tätä lukiessani, eikä sellaista ole tehnyt yksikään runo vähään aikaan. Eilen mietin, että mikä ihme näissä runoissasi on se koukuttava tekijä ja sitten tajusin: osaat taitavasti lisätä ehkä omat tunteesi mukaan? Sinulla on se taito, mnkä minä tahtoisin: omista tunteista kirjoittaminen.
Olin sunnuntaina seuraamassa seppeleiden laskua sankarihaudoille ja lisäksi historiassa on käsitelty paljon sotia nyt, joten senkin puolesta tämä iski oikein kunnolla. Miten ihmeessä sinä tämän teet? Loppu varsinkin osuu. Huhhuh, kiitos sinulle tästä.
oikein hyvä runo. mitä siitä vaikka se onkin vähän patrioottinen. hyvä että joku edes muistaa veteraaneja. tuo on hyvä kohta "turhien kuolemien muistoa kunnioittaen"
Sivut