Muistelen
vanhoja valokuvia
mummoloiden
olohuoneen seinillä…
Hääkuvia
nuorista ja rakastuneista.
Sotilaspukuja tai pukuja
hääpukuja ja huntuja
kukkia
hymy huulilla
välkettä silmissä.
Kaikki yksityiskohdat
huutavat
onnesta
tulevasta
ikuisuudesta
rakkaudesta,
jopa ne
joissa on nähtävissä
pommikoneiden varjot
ja kuultavissa
tykkien jylinä.
…kunnes kuolema meidät erottaa…
Merkkipäiväkuvia
ikääntyvien
ja rakastuneiden
täysistä kymmenistä
hääpäivistä,
joihin yhdistyy
nimessäkin arvokkuus,
pukuja ja hameita
kukkia
hymyileviä kasvoja
hehkua silmissä.
Pienimmätkin asiat
julistavat onnea
menneessä ja tulevassa
rakkautta
ikuisuutta,
jopa ne
joissa on nähtävissä
huolien muodostamat pilvet
ja aistittavissa
kipujen mukana olo.
…kunnes kuolema meidät erottaa…
… ja mietin
kaiken katovaisuutta.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi