Yksin tiellä,
tympii,
sitä en kiellä,
kilometrejä hiljaisuuden
niellä
ihan liikaa viel’lä
enne ku siellä.
”TRANSITTI, VIIS PISTETTÄ!!” hihkaisen.
Älyten saman tien
tavan näreen lailla pihkaisen.
Yksin siellä,
ilman kilpatoveria
esitän hänen lauseensa koveria.
Voitos varmas
maku ku huonos karmas.
Katselen ratokseni
keltaisia lehtiä,
sitä en kiellä,
mutta myös punaisia
ja kyllä, vielä vihreitäkin.
”Montakohan karavaanaria
mahtaa vastaan ehtiä?
Joo… olipa taas pinttynyttä!
Ähäkutti,
ei vilkuttanu simmuu peltikyttä.”
Kappas tuol on kaatunu,
mut ei viel maatunu.
On mehästäjä ollu leivän peräs
ja viuhunu on teräs.
Oisko ruis? Ei, Kaura!
Ja tuol on aura,
ei muuttomatkal
kohteena etelä.
Valmetin peräs,
onpas pelto vetelä.
Onneks on nelikko,
kohta musta mullikko
eikä rautahepoja mahastaa kii kasa,
vieres kiroileva vasa.
”oisko vaikka,
hodarin paikka?
Ai niin, yksin yhä oon,
matka jatkukoon.
Moneskoha musta nahka ja kalju
ison tien matelijan luoma..
Kertosit, jos olisit täällä kuoma.”
Vanha taivas aukes,
kiitos Sinne!
Ristimättäki kyl ties
Minne.
”Ootha loppumatkan mukana?
Tilaa on ees ja takana.
Jutut eivät aina taivasta hivele,
mut hei! Sävys niihi sivele.”
”Niin.. en haluis karjaas keilata
sekä kanojas teilata
ja turha sitä on salata
ois kotiin kiva ehjänä palata”
”en takuul oo ollu mikää silmänterä
– paremminki keräilyerä, menoerä,
huono maaperä tai vesiperä –
ja mallioppilas
tai -sotilas
enemmänki potilas
tai turilas,
mut ehkä jo toipilas?
Ainakin isä kuten Siekin
ehkä siks yhteinen tiekin?”
Selite:
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi