Ukkini ja mummoni maanviljelijöitä
ja suurisydämisiä ihmisiä
kylvivät aikanaan
hyvän siemenen kasvamaan.
Kastelivat, lannoittivat,
harasivat ja korjasivat sadon
tuottoisan ja hyvälaatuisen.
Pappani ja mummoni työläisiä
ja hyväsydämisiä ihmisiä
istuttivat aikanaan
idätetyt siemenet kasvamaan.
Lannoittivat, kastelivat
multasivat ja nostivat sadon
runsaan ja ensiluokkaisen.
Isäni ja äitini työläisiä
ja myöhemmin yrittäjiä,
sydämellisiä hekin,
kylvivät vuorostaan
tämän jalostuneen siemenen
rakkaudella kasvamaan.
Hoivasivat, ravitsivat,
kitkivät, tukivat
ja korjasivat sadon
rakkautensa hedelmän.
En tiedä onko
jalostus tuottanut miussa
vielä ihan halutunlaista viljaa,
mutta sitä työtä olen rakkaudella
ja perinteitä kunnioittaen jatkanut
ja toivottavasti jo siussa poikani
kaikki hyvät ominaisuudet
elämälle ovat.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Perinteitä ja rakkautta noudattaen hyvä tulee.
Hyvin herkkää muisteloa tämä runo ja toivoa runsaanlaisesti mukana vielä lopussa, jonka toteitumisen sitten aika näyttää.
Niinhän se on, että pojasta aina polven paranemista odotetaan.
Kaunis ja herkkää runo tämä on.
Sydänlämpöä piisaa ja viisautta
nöyryyttä hyvällä tavalla,
asenne kohillaan
ja ei se omena kauas puusta putoo,
ole ylpeä, kun aihetta on..
todella arvostava runo läheisille
vähän tässä menee sanattomaksi
ei runoilija mikään porvarin pentu ole !
aina parempaa toivovat vanhemmat lapsilleen ja lapset vanhemmilleen, hyvä runo
Tämä on koskettava elämän makuinen runo. Sanataidetta parhaimmillaan. Kansamme menestymisen kivijalka on siinä, että vaalimme ajattomia perusarvoja. Kiitos tästä runostasi.
Hyvät juuret ja kasvualusta
antaa voimaa ja hyvän lähtökohdan elämälle. Kunnioittava ja rakastava on hieno runosi.
koskettavaa
pidin todella paljon
On tärkeää myös perinteitä vaalia, kunnioitusta ja arvostusta myös vanhaa sekä uutta kohtaan, tasapainossa kaikki. Kun perusta on kunnossa, se kantaa! Hyvä!
Mukava runo
Sivut