Varpusparvi pyrähtää sen oksilta
kun aurinko naurahtaa esiin
taisivat säikähtää
yht'äkkistä olosuhdemuutosta
ehkä tietää kevättä - kaukonäköisemmät sanovat -
kun säiden ääripäät
venyvät
Silloin tulee hankikanto
ja hukkuu vähemmän helposti,
mutta se kirpakka kuori,
se sattuukin nilkkaan pahasti,
jos pettää jalan alta
keväällä tarvitaan paksuvartiset sukat
Ne ovat harvinaisia nykyään, tiedäthän,
ne varpuset
se mikä oli ennen toistuvaa
arjen-harmaata
arjen-harmaata
sitä ei enää näe
muut kuin ahkerimmat
lintubongarit
Viisaat koivut tietävät paljon,
mutta eivät kerro, suhisevat vain itsekseen,
kesän tultua lehtijuttuja,
mutta tähän aikaan talvesta
se on vasta sellainen ajatus,
jonka puut tuulenpesineen yksin tuntevat
Jos olisi viisi vuotta pitänyt
säämerkintäpäiväkirjaa,
niin ehkä osaisi paremmin ennustaa
voi tulla takatalvikin
kevätaurinko on sellainen huijari
se käy ja on sitten tulematta
lähettää pitkän välikaamoksen
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut