Olet niin viisas, taitava
niin herkkä ja kaunis
niin arka, silti niin rohkea
niin sinnikäs ja niin taipuisa
niin täynnä tahtoa
valoa, iloa
rakkautta ja riemua
vauhtia, paloa, tiedonjanoa
tilannetajua, pilkettä
sielussa saakka
niin lempeää katsetta
helliä sormenpäitä
niin tarttuvaa naurua
maailmaani valaisevaa hymyä
niin vilkkaita jalkoja
ja suloisinta lentosuukkoa
kuinka sinä
vilkutat ja taputat
leikit lukuisia laululeikkejä
hoidat vauvaa (ei aina niin) hellästi
sekoitat ruokaa kattilassa ja
tarjoat maistiaisia
halaat ja suukotat
istahdat syliin lukemaan kirjaa
nukahdat kainaloon, ihan kylkeen kiinni
ymmärrät niin valtavasti
haluat auttaa kaikessa
harjoittelet pukemista hermostumatta
osaat syödä itse lusikalla
puistelet päätäsi asiaan kuin asiaan
tulet surulliseksi hyvästien hetkellä
liikutut kauniista musiikista
ja piiloudut suojiini, kun
sinua ujostuttaa
nauraa kikatat
sydämesi pohjasta
kun sanon:
terveydeksi
ja naurat mukana
varmuuden vuoksi
vaikket tietäisikään
mille nauretaan
heittäydyt huutaen selällesi
kun et saa haluamaasi
mutta lepyt helposti ja nopeasti
kurtistelet kulmiasi
maiskutat, sanot aamuisin pläp
nostat etusormen pystyyn: yksi vielä!
teet tarkkaa työtä
aina samanlainen ilme kasvoillasi
ja vaikka valvot joinain öinä
kaksi tuntia
heräten silti aamukuudelta
olet parasta
ja rakkainta
kaikkea sitä, mitä
puhkikuluneet kliseet
ovat yrittäneet kertoa
sitä kaikkea, mitä
en ole voinut ymmärtää
ennen kuin
sinusta tuli totta
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut