Havusmäessä lauantai

Runoilija Maatiainen

Aamulla herätään kun jaksetaan
yöllä katsottiin revontulet
kaaret koukerot
tanssivat liekit

Pikku Piu vaatii ovella
Ulos! Wuf!
Ja metsät kutsuvat
nimeltä kuiskaten

Pikku Piu sukeltelee hankeen
loikkii ja kierii
sitten huomaa sen!
kytiksellä Punahatun!

Näin lauantaina
joskus ennenkin
kohdanneet me
ja punahatut

Anteeksi! Ei ollut taaskaan 
tarkoitus!
Pidän peukkuja yhtälailla
molemmille!

Punahatuille sekä
tasapuolisesti hirville!
Mutta nyt Piu 
käy punahatun haukkumassa

Kuinka vaikka yritän
Ei Piu, Ei!
Palataas me tästä mökille nyt 
Ollaan jo kuulkaas tälle päivää riittävästi tyritty










 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Luin näitä sun runoja ja on hienoja. Sanoilla osaa moni kikkailla - minäkin - ja muutamat jopa suurenmoisella tavalla, mutta siirtää omaa arkea ja elämänpiiriä runoiksi näin luontevalla ja runollisesti toimivalla tavalla, se on lahjakkuutta. Tarkoitan sanoa, että sanakikkailuja ihastelee hetken ja sitten so what, mutta näissä on enemmän kuin kikkailua, on elämisenmakua, sitä arjen kauneutta, eli toimisi runokokoelmanakin, kirjana.
Kiva kuvaus 
 

Käyttäjän kaikki runot