Samalta saunalta

Runoilija Maatiainen

Poikkesi pöytään serkkupoika
ohikulkumatkallaan
taas vuosia viimeisestä vierähtänyt
elämä vienyt miten vienyt
kumpaakin

Mutta muistamme saman saunan
sen kiukaassa muuntajan posliinit
niin syvää saunanotkossa lumi
ettei aikuisen askelissa 
pieni pystynyt perässä

Muistamme samat saunanrauniot
paarman joka sieltä lentoon lähti
vaikka jo kerran tapettu oli
ja olisi pitänyt olla kuollut

Ja kuumalta kesäpäivältä me
sen varjossa vielä vähän
kuin lapset leikkien
vaikka jo olisi pitänyt olla
kohta aikuinen
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot