Päiväunelma kesäyöstä

Runoilija Punainen Joutsen

mies
Julkaistu:
26
Liittynyt: 15.8.2007
Viimeksi paikalla: 14.3.2024 0:15

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
6.3.1985

 




Siunattu jano!

Jokainen osa minussa käpertyy kasaan,
ja anoo ja vaatii...

Saada liittää itseensä joka puolelta,
täyttyä ja yhdistyä.

Aurinko vajoaa makeaan veteen,
sammuttaa janonsa
ja muuttaa järven nestemäiseksi sykkiväksi rubiiniksi.

Kaikuina kuuluvat valon kuvat,
kaikki unelmat jostain saada tulla todeksi,
eläväksi,
kulkea rajapintojen kautta,
verrata ja kaivata,

Siivellisten olentojen kulmikkaat eleet,
kuin peilaten jotain,
josta ottaa mallia,

leikkiä näkökulmilla,
sävyillä ja murroksilla,
kunnes tulee yö ja kaikki heräävät pimeyteen,

ja pimeydessä elää totuus,
joka ei ole enää kuvassa, vaan tahtoo oivaltaa itsensä,

kuin toivonsa menettänyt kylmimpänä hetkenä
kohtaa syntymättömän valon,
joka on uusi henkäys
ja sana.

Ja tuo sana on uusi itse,
joka on uusi kevät
ja kesä.
 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Vahva ja tunteikas runo. Upea.
Kevättä ja kesää saamme odottaa, mutta hyvää tapahtuu koko ajan <3 
Monitahoinen ja runsakuvioinen runo, josta löytyy herkullisia ja todella omaperäisiä käänteitä.
Runon kulku ei ole ennalta arvattavissa ja se pysyy sanomassaan upeaan ja kokoavaan loppuunsa asti.
Painavaa ja uskottavaa.
Henkäisin tätä lukiessani, miten kaunista! Mikä palo sanoissasi onkaan!
 

Käyttäjän kaikki runot