autioituneet talot
hoitamattomat maalaispihat
ei näy emännän polkua aitalle
ei navetalle
ei kuulu lasten ääniä
poissa ovat ihmiset nuo
jotka maaseudun saivat elämään
omenapuu kantaa hedelmiään
oksat nöyrästi painuneena
anteeksipyydellen antiaan
pellot pajun peitossa
kasvaen kuin tuskassa
yrittäen peittää maan
mikä ennen antoi satoaan
mikä on maaseudun tulevaisuus
onko se vain sanomalehti nimeltään
vai vieläkö uskoa riittää
taas pajukot pelloita niittää
ajanhammas työtään tekee
kuinka syvälle juuret sen ehtii
tukehtuuko maamies mukana sen
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut