kylän raitti

Runoilija lulu-58

nainen
Julkaistu:
17
Liittynyt: 13.4.2024
Viimeksi paikalla: 3.5.2024 12:18

Asuinpaikka: Pyhäntä
Sähköposti:
Syntymäpäivä:
-

 
kylän raitti, ei päällystettyjä katuja
ei ihmisiä, mainoskyltti kaupan edessä
tänään  tarjouksessa
vaikka se tänään olikin jo eilen
tuli mieleen hylätyt kultakaivoskylät
ne ameriikan malliin kyhätyt
kait  minullakin oli unelma
maalla on mukavaa
enhän muuten olisi jaksanut
olla emäntänä
vai piikako olin vanki jopa orja
ainakin olin maailman paras äiti
vaikka mitali jäi saamattta 
lasteni rakkauden  sain
navetan haju se tarttui lujasti
niinkuin usko maaseutuun
paskan tuoksu sitä ei vienyt  edes  vedenjuoksu
lämpimän maidon pehmeys hyväili kuin silkki ihoani
omat käteni  kuin  raastinraudat työn karheuttamat
kyllä niillä pystyi hellästi lapseni poskea hipaisemaan
nykyisin astelen kylätietä meikattuna
hyvälle tuoksuen pehmein käsin
sipaisen lapsenlapseni poskea
niin muuttuu maailma




 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Tiivistä elämänmakua tässä runossa, lopetus positiivinen.
Kerrassaan upea runo eletystä elämästä, kaikki on vieläkin hyvin.
Osaat hyvin ja suoraan kuvailla maaseudun arjesta, mitä se on ollut ja ehkä on jossain vieläkin. Hieno runo!
 

Käyttäjän kaikki runot