syksyn saavuttua

Runoilija Annastiinanen

jaksaisimpa ihailla tänään edes hetken
näitä syksyn kauniita värejä
ja sitä
kuinka kevyet ovat jo noiden puiden oksat

väistyisipä tämä tuska
ensilumen tultua
ja ettei sydämeni
olisi enää silloin 
sinusta niin kovin raskas

sinä painat minussa niin paljon
että minun on vaikea liikkua
nähdä tuota mutkaista polkua
noiden puiden pudonneilta lehdiltä


           ◇◇◇


aina silloin kun tämä pimeys tulee yhtäkkiä
ennalta varoittamatta
ja kun en ehdi kyyristyä
kasvojeni muuttuessa kylmyydestä kankeiksi

niin...
silloinhan minä tulen aina tänne
täällähän ei kukaan tiedä kuka oikeasti olen
ja täällä minä kirjoitan mitä sattuu
näillä vapisevilla käsilläni
nimimerkkini takana

ehkä minä jonain päivänä kerron teille
kenestä minä rohkenen aina kirjoittaa
ja kuka minä oikeasti olen
teen tästä näkymättömästä näkyvän
niinkuin olisi kuulunut olla jo ajat sitten

mutta niinhän minä  olen aina ollut 

näkymätön

tuossa näytelmässä
jossa  minulle ei enää jaettu vuorosanoja
ja jossa oli vaikea erottaa oikeaa väärästä

siksi tämä tuntuukin 
oikeastaan helpolta
jopa liiankin kevyeltä


olla muttei kuitenkaan olemassa

           ◇◇◇



 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Tämä kyllä koskettaa itseäni liikutukseen asti. Taitavasti kuvattuja tunteita.
Runosi liikuttaa kuin liikauttaa tunnetason huippuja - Minussa...." olla muttei kuitenkaan olemassa"....kätkeytyy jotain !
Upea runo, joka laittaa miettimään elämää ja kuolevaisuutta.
Kaunis runo, herkää kuvailua. Pakopaikkoja ja luovuutta helliviä ympäristöjä tarvitaan <3
 

Käyttäjän kaikki runot