salatut unet

Runoilija Annastiinanen

yöksi kietoudumme
salaisuuksien maailmaan
katoamattomiin hetkiin
niihin jotka vain sisimmässämme elävät

ne puhuvat hiljaisista aamuista
auringon ensisäteistä
vielä versoamattomista taimista kukkapurkeissa tuossa ikkunalaudalla

ne puhuvat aamuista
joissa tuoksuu vastapaahdettu kahvi
ja illoista
joissa yksinäisyys viiltää liian syvältä

ne ovat kuin syksy
jossa jossa lehdet tanssivat tuulessa
tai kuin kevät
kasteen herätellessä sen unisia silmuja
ne ovat kuin joulu
jossa tuoksuu
aaton onnellinen odotus ja piparkakku

ne puhuvat juuri niistä salatuista hetkistä
jossa käperrymme toistemme syliin
kuin maahiset kivenkoloon
piiloon uteliaiden katseilta

niin me pakenemme
sinne salattuun maailmaan
niihin kadottamattomiin uniin

niihin jotka meissä iäti elävät
ja meidät toisiksemme tekevät

                   ***


 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Unien maailma on salainen, ikäänkuin toinen elämä.
Kauniita kielikuvia ja tunnelmia. 
Kaunis runo.
 

Käyttäjän kaikki runot