Hän oli nähnyt unen kauan sitten
jonossa mustia hevosia
ja ajajat oli oli myös mustia,
kaikki tämä tapahtui ennen
talvisodan syttymistä.
Hän myös kertoi että olivat
joutuneet jättämään arvokkaan
kodin rajan taakse, oli ollut suvusssa
jo vuositunansien ajan.
Heidän oli vain lähdettävä evakkoon
pakoon sotilaita, jotka tulivat heidän
mailleen.
Kaikki nämä kertomukset , mitä hän
kertoo menneestä ajasta jää hänelle
sielun syvyyksiin.
Pyysin häntä pitämään huolta itsestään,
syömään ruokansa, niin voimat palautuisivat
edes hetkeksi.
Kuuntelisin hänen kertomuksiaan kaikesta
entisestä jos vain luoja sen suo
Selite:
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Nopeaan vähenevät he keskuudestamme, jotka voivat kertoa kansamme kohtalon vuosista..
Tässä runosssa on mukanaoloa ja kunnioitusta. Kuunteleminen on yksi tärkeimmistä taidoista. Pidän tästä, sillä tämä on pala historiaa.
Puhutteleva runo! Tosi vaikuttava uni. Kylmät väreet käyvät. Ne ovat olleet niin vaikeita aikoja, ettei ihme, että ne näkyivät mustina hevosina, joita mustapukuiset ajoivat. Ihana, että kuuntelit. Kauniisti kirjoitat, miten pyysit häntä pitämään huolta itsestään.
Tuntuu hyvältä lukea toisesta välittämisestä:)))
..kaukaa kavioin unhon takaa tuovat esi-isäin pesäin muistot nuo..
Vaikuttava. *~
Iäkkäitä ja paljon kokeneita ihmisiä, heidän viisauttaan, pitäisi osata kunnioittaa enemmän, tänä päivänä sitä ei välttämättä ymmärretä. ^^
Kaikki eivät ossaa kuunnella-se on hieno taito.
Sivut