Tämä on Pohjanmaa
täällä keskitytään totuuteen ja kuolemaan
ehkä ne ovat yksi ja sama
kävelen Kaarlelaa pitkin, ison kiven
ja ruokakaupan ohi
presidenttikin on nimetty sen mukaan
käännyn oikealle ja tulen työmaalle
se on revitty koneilla auki
täytyy selvittää ovatko madot vielä
asfaltin alla tallella
niitä tarvitsevat sekä kalastajat
että hautuumaat
bingon vieressä vitriinissä
kaksi valkeaa kalloa
vittuilemassa vanhuksille
ovensuun liepeillä
"siinähän pelaatte kunhan tiedätte
mikä teitä silti odottaa"
seison BioRexin edessä
vastakkaiselta puolelta katua
parvekkeeltaan mies tuijottaa
pää vinossa, ikään kuin arvioiden
menen sisään tuijottamaan
tyttöjen maustamaa rakkaustarinaa
ei edes mainoksia näytetä
ennen elokuvaa, mussuttavat
poppareita kyllä minkä ehtivät
elämän opiskelu tapahtuu
vatsan ympärillä
keskittyvät siihen mikä on keskellä
se on oikein
paluumatkalla minäkin poikkean syömään
tilaan Finlandia-pizzan
ja mietin kuinka kaikki virtaa
aikansa oikein käyttäneiltä,
tieteilijöiltä, taiteilijoilta, bisnesmiehiltä
tyhjäntoimittajille, jonninjoutaville
vastaanottajille ja vetelehtijöille
kävelen kallojen ohi takaisinpäin
Selite:
Runo sai kunniamaininnan maaliskuussa 2024 ammattikoulujen välisessä SakuStars -taidekilpailussa.
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Tunnistan tästä paljon tuttua myös nykyisiltä asuinsijoiltani, paikalliset grillit ja kuppilat vakionaamoineen. Jotenkin tästä tulee myös mieleeni Kekkonen tulee -niminen elokuva, joten paljon sait jälleen ajatuksia tekstilläsi heräämään. En siis yhtään ihmettele, että tämä runo on ansioitunut myös kilpailussa:). Hyvä!
Sivut