Ajatuksella oli ajatuksissaan
yksi aika uhmakas ajatus
jota hän oli miettinyt
ja nyt viimeinkin päättänyt
sen ihan yksin toteuttaa
Ajatus oli aina unelmoinut
kiertävänsä yksin maapallon
nopeammin kuin kukaan muu
ja siksi Ajatus oli harjoitellut
yhä nopeammaksi ajatustaan
Nyt hän oli valmis yrittämään
ensin salaa ja ilman muita
ettei joutuisi naurun alaiseksi
jos vaikka kilvan häviäisi
Ei hän kestäisi sitä pilkkaa
Niin Ajatus syöksyi matkaan
ja vauhti oli heti hurjaa, eikä
ajatus ehtinyt katsoa maisemia
hän vain kiihdytti ja kiihdytti
mielessä ei ajatustakaan
Ajatus oli salaman nopea
ja maapallo oli kierretty
Yhtään järkevää ajatusta ei
Ajatuksella päässään ollut
hän vain eteensä tuijotti..
Edessä olikin soma näky
siinä Ajatus itse vasta lähti
eli Ajatus olikin juuri kiitänyt
ajatustaankin nopeammin
koko maapallon ympäri
Sen tajutessaan Ajatus
alkoi
tolkuttomasti
nauraa
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi