Tahdonvapaus

Runoilija Nhan

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 10.1.2017
Viimeksi paikalla: 13.5.2024 0:04

Asuinpaikka: Turku
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 
Älyn nousu
tiedon paljous
kulkee viisaus lyhyin askelin
lähtökohtaisesti rauhallinen
kiire senkin hengelle niin myrkyllinen

Hallinnointiin täysin kykenemätön
tämän joka oivaltaa
onnetonna saa hän vaeltaa

Etsintää merkityksen
olemassaolon tarkoituksen
ilman mahdollisuutta löytämisen

Havahtuu epäonninen unesta
ei meillä mitään tarkoitusta
suotta etsii ajatuksilleen oikeutusta
    
Pakko
pakomatka
pakko pakomatkaan

Löydä addiktiosi tai addiktio sinut löytää
ei vapaalle tahdolle löydy muuta ilmentymää
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Mielenkiintoista pohdintaa, etenkin lopussa on mieletön toteamus.

Kiitos Star! 

Ihmisen mieli on herkkä uomautumaan lupaa kysymättä.

-additio ah tuo niin vimmainen sana!

-kuka meistä kirjoittaa, tautinsa runtelemana, 

-elämä on tuskaa monenlaisiin kaapuihin käärittynä, ja 

-kuitenkin hyvä kipu parantaa, jos vierellä on ihminen.

-ellei toivotaan että vierellä on enkeli, ja sehän onkin jo paljon!

Millainen kommentti! Kiitos tulukset. Sinussa on paljon viisautta.

Kirjoittaminen on erinomainen ase elämän mielettömyyttä vastaan. Hetkellisesti voi löytää kokemuksen järjestyksestä, logiikasta ja selkeydestä - siis turvan. Pakopaikan. Järjettömän mutta asiansa ajavan. Suoraan addiktion lohdullisesta ytimestä.

Ilman teitä ei ole minua. 

 

Niin, mitä on vapaa tahto, kun ihminen ei voi astua hyvän ja pahan käsitteiden ulkopuolelle? Ehkäpä se on oman alisteisuutensa hyväksymistä lopultakin. Jos vapaa tahto katoaisi, ei olisi varmasti pahuuttakaan, mutta olisiko enää hyvääkään? Ainakaan sitä ei enää erottaisi, kun ei ole mihin verrata. Todellisuus on ikään kuin ihmiselle rakennettu ja hyvä juuri sellaisena kuin se on. Jos se ei inspiroi tai motivoi ajattelemaan ja tuntemaan, niin ei sitten mikään. 

Sinun ajatuksesi eivät petä! 

Hyvän ja pahan pohdinnat sivuutan röyhkeästi vaikka kyseessä on yksi lempiaiheistani. Älkäämme lyökö hyvän tahi pahan leimoja löyhin perustein! Muut eivät tuota leimasinta taida käyttääkään - muut kuin me vapaatahtolaiset.

Hurraan sille miten alistuneisuuden hyväksyminen tekee meidät vapaiksi. Bravo Mr - ihana vienti. Paradoksaalisuuden ilosanomaa parhaimmillaan!

Sinä ainakin inspiroit.

Ilo on minun puolellani, ja palautteen perusteella, myös sinun siitä on hyvä jatkaa!

-kirjoitetaan auki tämä elämä, sillä olemme vain ihmisiä.

Taidokas runo, hyvin tahditettu ja mielenkiintoinen aihe, joka koskettanee kaikkia jossain vaiheessa elämää eri tavoin. Paljon on pohdittavaa aiheen tiimoilta. Kiitos tästä runosta!

Kiitos kauniista palautteesta, Miikkatii!

Niin lienee kai tervehdyttävää muistaa, ettei sellaista ihmetystä, surua, tuskaa, hämmennystä tai pelkoa olekaan, jota muut eivät olisi kokeneet. Miksei myös iloa! Eikö taiteen yksi merkittävä funktio olekin juuri tämä? Osoittaa ettemme ole yksin kokemustemme kanssa. Että vertaisia on. Se tuo paljon lohtua. 

Emme ole ihmisiä kummempia! 

Hymyjä päivääsi!

Kiitos runostasi. Se puhuttelee monella tavalla ja kertoo minusta mielen herkkyydestä ja siitä kuinka ehkä oma tahtomme, sydämemme ei meitä enää ohjaa vaan ennemminkin ulkopuoliset tekijät. Koen, että nykymaailmassa kaiken paineen takia teemme valintoja jotka ovat ristiriidassa oman totuudemme kanssa. Imemme ulkopuolelta totuutta, mutta se ajan kanssa meidät hylkää sillä ei se ole sydämemme ääni/totuus. On niin paljon eri näkökulmia niin paljon erilaista tietoa, että on melkein mahdotonta erottaa valhetta totuudesta eikä toisaalta kukaan uskalla omaakaan ääntään kuunnella. Eikä maailmaa voi hallita kukaan joka ei omaa totuuttansa kuule tai tunnista, sillä miten ilman sitä voisi hyvin ja viisaasti valtaa kantaa? Jos ei erota valhettakaan totuudesta?
Näitä teemoja oman tulkintani mukaan runosi kantaa, syvällistä ja taidokkaasti kirjoitettu 🙏🏼

Kiitos, Lumi Murhekoski! Tällaiset ajatuksia täynnä olevat kommentit ovat aarteita. 

Monestakaan asiasta en ole varma, mutta ihmismielen herkkyys ja motiiviemme tavoittamattomuus tuntuvat ilmiöinä uskottavilta - jopa vallalla olevilta!

Se mitä tai mikä totuus on... En uskalla edes spekuloida! Runojen säkeissä ehkä hämmästellä aiheen vierustoja.. :) 

Mitä me olisimme ilman muiden ajatuksia ja peilejä, kokemuksia ja ääniä? Pääsisimmekö kovinkaan pitkälle yksin ja ilman niitä? Luulen, että melko nopeasti kompastuisimme omiin ajatusvääristymiin ja juuri silloin etääntyisimme siitä, mistä elämässä lienee kysymys (muut). Olen pitkään yrittänyt sanoittaa ajatuksiani tästä yksilölähtöisestä ajattelusta, mutta matkani on kesken! Apu otetaan ilolla vastaan.

 

Valta huudettu! Loputtoman kiehtova aihe - ehkä jatkan tästä myöhemmin. 

 

Iloa ja kauniita ajatuksia viikonloppuusi!

Muiden ajatukset ja peilit ovat kyllä todella tärkeitä. Mutta koen että niiden avulla pystymmekin tutkimaan omaa totuuttamme. Omalla totuudella siis tarkoitan sitä minkä sisimmissään tuntee todeksi. Uskon että se loppujen lopuksi on kaikilla sama (vaikkei tarvitse olla), tiet siihen vain erit. Muiden ihmisten ajatukset ja tuki oman kokemukseni mukaan haastaa kyseenalaistamaan itseään ja tutkimaan itseään rehellisemmin. Ihminen on viekas olento, jopa itselleen, joten tarvitsemme muita ihmisiä peileiksemme ja kyseenalaistajiksimme. Niin pääsemme arvioimaan omaa ääntämme ja pääsemme tutustumaan siihen "mikä on totuus". Kyseenalaistus on jälleen kerran oman kokemukseni mukaan iso avain siihen.
Olen samaa mieltä kanssasi siitä että tarvitsemme toisia ihmisiä juuri siihen kyseenalaistamisen roolin ja uusien ajatusten tuomiseen. Meidän on vain sitten itse omaksuttava osa totuudeksi jos se meistä tuntuu siltä. Niin sen itse koen ☺️

Totuutta en tiedä vielä itsekkään. Mutta jotenkin luotan siihen, mitä sydämeni sanoo minulle asioista. Se ei ole halu tai mikään sellainen itseni egoa palveleva tunne. Totuus on niin vaikea ja laaja käsite. Sitä  voisi tutkia loputtomiin!😂 Mutta luulen, että avain on myös luottamuksessa. 

Totta, tämä on loputtoman mielenkiintoinen aihe ja tätä voisi pohtia loputtomiin!😂 Isolla porukalla syntyisi ajatella vaikka kuinka mielenkiintoista keskustelua! 

Toivotan Sinulle samaa viikonloppuusi 🙏🏼🥰
 

Käyttäjän kaikki runot

Runoilija Runon nimi LuontipäiväLajittele nousevasti Kommentteja Kategoria
Nhan Tahdonvapaus 22.10.2023 12 Runo
Nhan Vastuuton 9.9.2023 3 Runo
Nhan Myrkytys 22.4.2023 6 Runo
Nhan Kohti vapautta 8.1.2023 3 Runo
Nhan Haiun kaiku 4.1.2023 10 Runo
Nhan Jaetun fantasian loppu 2.1.2023 5 Runo
Nhan Harmoniaa 1.1.2023 5 Runo
Nhan Saalis 29.12.2022 15 Runo
Nhan Haureus 20.12.2022 11 Runo
Nhan Anteeksianto 19.12.2022 6 Runo