Piilukirveet olallaan
kolme miestä metsään käy
peltoja ei sumun läpi näy
Aamu anivarhainen
herättelee kylän sen
karjakotkin työhön ennättäy
Sepän pajan ahjo tuo
hehkun hirsiseiniin luo
kalke kaikuu aamuun hiljaiseen
Vasara on kädessään
nahkaliivi vyötäillään
rauta hehkuva taas muodon saa
Tuvan pienen harmajan
haahlaan keittoastian
piisin viereen nainen ripustaa
Kaski hiljaa höyryää
lehmisavu leviää
tuoksu sen tuo kylään elämää
Korvo saavi nurkassaan
sieltä kahviveden saa
pikkupoika pannuun kurkottaa
Pärekatot tupien
vanha mies tuo raihnainen
piippu suussaan verkkaan tarkastaa
Ämmänlänget harteillaan
vettä torppaan kuljettaa
virsut vanhat aikaa kumartaa
Laiho taipuu pellollaan
vasten hakaa harmajaa
varstat hiljaa työtään odottaa
Selite:
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi