Tapsan ja Aavan joulukuusi

Runoilija Nikke von Nakkerton

Ukki Tapsa ja pikku Aava olivat innokkaina lähdössä joulukuusen haku reissulle sydäntalven lumisessa metsässä. He pukeutuivat lämpimästi villapaitoihin, pipoihin ja käsineisiin, ja ottivat mukaansa pienen reen, jolla he aikovat kuljettaa löytämänsä täydellisen joulukuusen takaisin kotiin. 

Metsä oli hiljainen ja lumipeite kimalteli auringon paisteessa. Ukki Tapsa kantoi pientä kirvestä, ja Aava oli varustettu innokkaalla mielikuvituksessaan. Aava lauleskeli “Ratii riti rallaa tuli talvii hallaa” He seurasivat pientä polkua, joka vei heidät syvemmälle metsän siimekseen. 

Kun he olivat kulkeneet jonkin matkaa, he kuulivat hiljaista laulua. Ääni oli kaunis ja lumoava, ja se ohjasi heidät kohti suurta kuusta. Kuusen juurella seisoi kaunis haltia, jonka hiukset olivat hopeanhohtoiset ja puku kimalteli kuin tähtisumu. 

"Tervetuloa, matkalaiset," haltia tervehti hymyillen. "Mitä te etsitte täältä sydäntalven metsästä?" 

Ukki Tapsa ja pikku Aava kertoivat etsivänsä täydellistä joulukuusta, joka toisi iloa heidän kotiinsa. Haltia nyökkäsi ymmärtäväisesti ja osoitti kohti erästä kaunista kuusta. 

"Tämä kuusi on erityinen," haltia sanoi. "Se kantaa mukanaan talven taikaa ja tuo onnea ja lämpöä kotiin." 

Ukki Tapsa kiitti haltiaa ja alkoi kaatamaan kuusta varovasti. Kun kuusi oli kaadettu ja sidottu rekeen, haltia astui esiin. 

"Olette osoittaneet kunnioitusta metsälle ja sen asukkaille," haltia sanoi. "Siksi annan teille pienen lahjan." Hän kosketti kevyesti kuusen oksaa, ja siihen ilmestyi hohtava valo. Lisäksi saatte kumpikin toivoa yhden toiveen mikä myös toteutuu. Ensin sai Aava toivoa. Aava toivoi haltialta, että ukki Tapsa saisi elää yli satavuotiaaksi, ja näkisi hänen perheensä. Sitten oli Tapsan vuoro. Tapsa toivoi, että Aavan toive toteutuisi. Haltiatar lupasi, että näin tulee käymään.  

Kun Ukki Tapsa ja pikku Aava palasivat kotiin kuusen kanssa, he huomasivat, että jokainen sen oksa säteili lämpöä ja valoa. Tämä oli heidän talvensa taianomainen kuusi, joka toi iloa ja onnea koko talonväelle. Ja myös heillä oli yhteinen salaisuus, jonka Haltia oli heille luvannut. 

Aavalle Ukki

oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Kerrassaan upea joulukertomus, toivottavasti monella oli hyvä joulu.
Kiitos Star. Upea kuusi kyllä saatiin Aavan kanssa. 
 

Käyttäjän kaikki runot