Poliisit puhuttelevat häntä,
yrittävät rauhoitella
ja pistävät rautoihin.
Kyllä sinä selviät kunnialla.
Ei mitään hätää, kyllä se tästä.
Mutta eikö hän tiedä,
että tuskien taival
on vielä edessäpäin.
Kun on käsirtaudoissa,
on paha kantaa ristipuuta.
Pieni risti sopii kyllä.
Käsien välissä tai kaulaan ripustettuna
sehän on vain onnea tuottava medaljonki.
Ei se parru pysy tasapainossa olkapään varassa,
toinen tai toinen puoli painuu aina kohti maata,
se maallistuu.
Turha on yrittää tehdä kompromissia
hyvän ja pahan välillä.
Pieni mies ison pöydän takana sanoo:
Olen tyuomari, en löydä sinusta syytä.
Mutta jos rauhaa rupean hieromaan,
ei minusta voi koskaan tulla mitään suurta.
Pesen kyllä kohta käteni koko jutusta.
Mutta vaarallinen sinä olet.
Pesän likaaja, kansakunnan vihollinen.
Ilman rangaistusta et siitä voi selvitä,
mutta syytä en sinusta löydä.
Tämän pöydän ääressä
istuvat vain syylliset.
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
syytön tai syyllinen - aivan sama
Sivut