Hämärä on laskeutumassa
ja kipu lonkassa vähän hellittänyt.
Alajärvi on alhaalla.
Laskeudun rantaan,
ja totta, vesi on alhaalla,
vai onko veneet vain vedetty rannalle
niin ylös?
Alkaa sataa.
Pisaroiden laajenevat renkaat pinnassa,
aina uudet ja uudet.
Vastarannalta nousee uusia tummia pilviä.
Sieltä ne tänne hitaasti lipuivat
kuin tuuliajolle jääneet veneet
ilman soutajaa.
Nousen ylös toista rinnettä,
loivempaa, mutta muhkuraista polkua.
Joku näkymätön lintu päästää teräviä ääniä.
Liukkaista kivistä polulla
se varoittaa.
Kivet sopuisasti väistävät.
Ovatpa ne huomaavaisia!
Kiittäen mitä kohteliaammmin
niille syvään kumarran.
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut