(In memoriam Marja, Veera ja Elina)
Puut menevät
levolle jo.
Rungot keinuttavat itseään uneen
ja aurinko laskeutuu polvilleen
kuin rukoukseen: ”Varjele pieniä ihmisiä,
Kaikkivaltias Jumala.”
Siihen metsään,
siihen synkkään pimenevään metsään
he kolme käsikkäin kulkevat:
kaksi naista ja lapsi heidän keskellään,
alati vaatteitaan riisuen he kulkevat,
taakseen katsomatta
rauhallisesti ja vakaasti.
Ja vaikka minä huudan:
”Odottakaa päivän nousua,
tulen minäkin!”,
eivät he enää kuule.
Selite:
Tämä runo on edesmenneelle vaimolleni, tyttärelleni ja lapsenlapselleni, jotka menehtyivät auto-onnettomuudessa 20.11.2002 Juvalla. Olen useasti julkaissut tämän runon uudelleen heidän kuolinpäivänsä tienoilla, vaikka siitä on jo aikaa 21 vuotta.
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
uskomaton menetys,
ei inhimillistä mittaa ei määrää
Sivut