Kuka voisi tietää, missä tie kulkee
miksi sydän huokaa
mihin tahtiin päivä virtaa
kukaan ei voi sanoa, jos rakkautesi kasvaa
tai jos se lakkaa
pystyykö sydämesi kantamaan sellaista taakkaa
vai onko se silloin jo vainaa
kuka voisi kertoa, miksi sydän itkee
kukahan voisi kertoa, missä toivo piilee
kuka tulisi luokse ja rikkoisi kahleet
mistä tietää jos toivo ei riitä
jos kaadun tuohon kantoon
ja se siitä
kuka voi rakastaa
kuinka rakastetaan itseään
ei aina voi luottaa ihmeiden keksijään
onko haettava apua muilta
vai vain itseltään
kuka päättää mihin päivät kulkee
tai koska elämä ovensa sulkee
kenen päätös on minne mennään
kenellä on kohtalon valjaat?
aamut jolloin herään ja toivon etten olisi tässä,
ja kuka saa onnen
jos joku ei ripaustakaan koko elämässä
vaikuttaako teot ja sanat
onko kaikki jo etukäteen päätetty
olemmeko kuin akvaarion kalat
kenen käskyllä muutan sanat teoiksi
tai miksi suurimmat toiveet jäävät aina vain haaveiksi?
milloin täytyy olla pessimisti
entä milloin on viimeinkin otettava riski?
onko kierrettävä maailmaa nähdäkseen kaiken
vai onko lähteminen kaikkein vaikein
moraalisesti oikein vai väärin
tähtiä on mielinmäärin
on parempi sanoa totuus ja saada hänet itkemään
kuin valehdella ja saada hänet hymyilemään
sillä kaikkihan on pelkkää elämää
eikä se meille lopulta riitäkään
vapautta ei ole kellään
ennen kuolemaa
on päiviä jolloin olen vapaa
on päiviä jolloin haluan pois jollain tapaa
kukaan ei tiedä miksi sydän huokaa
milloin sinä ja minä molemmat kuollaan
kukaan ei tiedä miksi sydän itkee
miksi saat vihaa kun teet pienenkin rikkeen
onko elämä arvausleikki
kun olet löytänyt kaiken mitä kuuluu
onko silloin aikasi,
silloinko kuolema kutsuu?
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi