Mustat satukirjat

Runoilija peppery

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 26.7.2005
Viimeksi paikalla: 14.12.2023 1:50

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
30.12.1990



Niin päättyi uni, mutta vielä vuotan
Mä kohtaavani kerran joutsenen,
Ja siihen asti unelmiini luotan;
On helppo uneksia ihmisen.
Siks' paljain jaloin onneani etsin,
Ja huolet laulullani haihdutan.
Elämä on ihanaa,
Kun sen oikein oivaltaa
Ja kun lentää siivin valkein niin kuin joutsen.
 

Mitenhän
sitä shakkia
sitten tulisi pelata

Kun on jo 
kertaalleen syönyt kuninkaan
ja kuningatarkin on paha

Hevoseni hukkasivat koirani hetkeksi
Tornini sortuvat
Lähettini avasivat mustan raamattunsa
Ja kuningatar on vieläkin paha

Ei minusta tainnut
Lumikkia satuusi tulla
Saati hammasta korulippaaseesi

Vain iso paha susi
Sinisine pahoine silmineen

Silti,
sudetkin 
Isoa ikäväänsä itkevät

Ja kuningattarella 
on jotain yhteistä suden kanssa

Nimittäin 
Vääristyneitä kertomuksia
heleästi naurava peili

Enkä tiedä,
ansaitsisinko metsääkään
ystäväkseni

Pelkään polttavani sen poroksi

Ja sinä,
avulias metsästäjä
Sinulle kuuluisi
joku joka on jo hiottu
Ja sydänkin olisi kaunis

Silloinkin
kun ei olisi saanut
ja kuningas siirtyi juuri kuten pitikin
Kuningatar oli silloinkin paha
Ja toistamiseen sotilaat villiintyivät ja ajoivat
juuri oikein siirtyneen kuninkaan kauemmas

Nyt hevoseni löysivät koirani
kotona kaikki hyvin

Mutta shakkilaudalla
olen aseeton
Enkä ansaitse paikkaa kirjahyllyssä
muiden koriste-esineiden joukosta

Niin,
voodoo
ja totuus

Olisipa taas täysikuu

 
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Kyllä satukirjat ovat innoittavia ja ajatuksia herätteleviä elämän erilaisissa tapahtumissa, joissa useinkin tosi on tarua ihmeellisempää. Ja jos vielä shakkia hallitsee noinkin hyvin kuin sinä, niin mikäpä siinä on pelatessa ja yhdistelemällä elämän tapahtumia shakki nappuloiden siirtoon.
Hyvin taitavasti oletkin sen tehnyt.

Tämä oli aika erikoinen ja hyvä runo. Pidin kovasti.
 
 

Käyttäjän kaikki runot