satumaisesta huoltamobaarista
ja jukeboksin kuukauden listahitistä
maailmasta missä mennään
ajassa taaksepäin
ja elämässä eteenpäin
näitä hiljaisia hetkiä itsekseen
ja ääneen kiroilevia kylän isäntiä
jotka ovat lukeneet elämän abc:n
kuin traktorinsa korjausoppaan
samaan iltapäivään
kuin heinä muuttuu paaliksi
minulla on unelmia
seuraavassa kaupungissa itään
mutta ei yhtään viisautta
eikä valmiiksi harjoiteltuja vuorosanoja
olen vain luonnonmukainen kaupunkilainen
kerrostalon kahdeksannesta kerroksesta
yhtä aikaa elämään eksynyt
ja tien päälle löytänyt
peukalokyytiläisen maailmankuva
höystettynä persoonani mausteilla
minkä voi elää tänään
se alkoi jo eilen
yö ei ole päivää kummempi
eikä etenkään sen varjo heinäkuussa.
24.3.2018 (C) HH
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
elämää tarkkaileva runosi -
toiseksi viimeinen säe kruunaa kokonaisuuden
ja viimeisen säkeen yhteenvedon vaikutelman täydentäen
Sivut