Tasaisilla mailla
harmaa ei ole enää ainoa väri siellä
sekin on muuttunut
aika on vienyt
on opittu hyväksymään
uudet värit lisänä
jos ennen oli oma talo
pelto ja lato
hevoset kuljettamassa hiljaista miestä
nyt näkyy myös rivitaloja ja kerrostaloja
kuuluu naapurien ääniä
nyt kuuluu enemmänkin ääniä
meille muualta tuleville jo näkyy hymyjä
oman hymyni jälkeen
niin muuttuvat nämä lakeuden kansatkin
lähemmäksi kaupunkilaisia
kuin kaupunkilaiset ehkä itse
rakenteilla oleva kauppakeskus
on yksi uuden ajan tori lisää
sinne eivät vie enää hevoset
eivät ole vieneet enää pitkään aikaan
harmaapohjainen jussipaita
saa uudensävyisiä vinoneliöitä
kun sydämet aukenevat yksi kerrallaan
aina ei nosteta ensimmäisenä nyrkkiä
eikä puukkoa
vaan ojennetaan käsi käteen
ennen vanhaan
sopimuksia todistivat vielä
isä, poika ja pyhä henki.
1.7.2019 (C) HH
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut