Nostan säleverhon ylös. Kaikesta huolimatta kevät näyttää tulevan. Oksat ikkunan takana heilahtelevat tuulessa. Silmälasini ovat likaiset. Olen katsellut niiden läpi tätä huonetta seinästä seinään niin kauan, että ne ovat jo sumentuneet.
Aurinko paistaa kirkkaasti, mutta en aio estää sen tuloa sisälle. En tarvitse turvaväliä. Linnut käyvät vielä nokkimassa talipalloa ja sieppaamassa nokkaansa auringonkukan siemenen lintulaudalta. Se roikkuu puun oksassa ja heiluu tuulessa. Syökööt nyt niin paljon kuin vatsaan mahtuu.
Tuohon puun oksalle minäkin voisin lentää. Muutama siivenisku ja siellä olisin. Maassa on korsia ja heinänsilppua. Syksyllä jäi haravoimatta. Otan yhden heinänkorren hampaitteni väliin ja pyrähdän oksalle. Se on ensimmäinen korsi oksanhaaran uuteen pesään. Kevättä on vielä edessä ja aikaa rakentaa. Kyllä sen pesän joku naaras vielä näkee, ja tulee lähioksalle keikistelemään. Se on hyvä merkki.
Kaikesta huolimatta kesä tulee.
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut