huoneessa
hyvin vanha nainen,
kaunis yhä, aina, nyt
avattu viinipullo,
sen kokoinen,
että siitä voisi tulla iloiseksi,
on asunut yhdessä huoneessa
vuosikymmenet,
nousee, oikoo hameenhelmaa
menee toisen huoneen ovelle,
seisoo kynnyksellä,
tämä on askel,
siihen pimeään huoneeseen,
jossa ei ole aikoihin käynyt,
kielletyllä vyöhykkeellä se on,
miehen lähdettyä kielletyllä,
vaarallinen tehtävä
kuin ensimmäistä kertaa kuun kamaralle
se olisi suuri askel hänelle,
vaikka pieni ihmiskunnalle,
istahtaa tuoliin
avoimen ikkunan ääreen
makea viinin maku suussa
katselee puolikuuta
joka täyttyy
pyöristyy
on odottanut
jo vuosikymmenet
kuu vähenee
tyhjä pullo kumollaan lattialla
viinitilkka samean pikarin pohjalla
ja vain yksi askel
ja niin myös hän jättää
sen kuisen huoneen
Selite:
muistatte kai Tarkovskin Stalkerin!?
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut