mieli
puusta pudonnut
maassa
harmaan pilviverhon läpi
syksy sihtasi ja tarkasti osui
ruiskautti tihkua vasten kasvoja
riisutut puut täristen värjöttelevät
kevättoiveita elätellen
tuuli viuhtoo kuin heikkomielinen
risuja, neulasia, lehtiä
eespäin ajaen
kalmankeltaiset lehdet
vainajat kohoavat pyörteinä ilmaan
ja heittäytyvät päin kalliojyrkännettä
hauraat ruumiit kasaantuva keoiksi
kun kaikki tuntuu menetetyltä
tulee ennakkokevät
muutama auringonsäde vuotaa alas
pilven raosta pikkaisen förskottia
vaikka koko metsä on huolellisesti haravoitu
ilmastonmuutos on totta
mutta, mutta
entä mihin jäi
perinteinen talvi
se kylmä ja lumekas
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Mitä tulevisuus tuo tulevaisuus tuo?
tietyt ilmaisut virkistävät tekstiä
ja, sisältö, ajankohtainen haravointeineen
ja valitettavasti myös, totta
Maapallolla on ollut monenlaisia ilmastonmuutoksia, myös aivan ilman ihmisen syytä. Navat ovat vaihtaneet paikkaa, meteoriittejä on tippunut ja tulivuoria poksahtanut. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Lumettomia talvia on ollut ennenkin, ja mehän ollaan vasta marraskuussa. Ja toisaalta, sitten kun sitä valkoista alkaa taivaalta tippua oikein toden teolla, sillon ollaan taas huolissaan, miten se saataisiin pois.
Mulla on ehdotus! Lumetetaan koko Suomi! Eikös niitä lumitykkejä ole joka kylässä? Ja nythän on ihan mukavasti pakkastakin sitä varten!!!
PS. Onko tuo otsikon "piikejä" ihan tarkoituksella?
Sivut