Tuskin

Runoilija missgossip

Vieläkään ei edessään nää
Täitiin kirjoitettua elämää
Ja päästäisen tavoin piiloutuu

Veteen piirretty viiva näkyy vain hetken
Ja ilo suruksi muuttuu
samankaltaisesti

Mut muista järven selkää
Sekään ei pelkää
Ei seiso jalollaan
Vaan paikallaan lepää

Ja aaveet veden yllä
Yhtä häilyvinä

Vetten taakse kätkeytyy kehto
Tähän liittyy vielä yksi ehto:

Tee niin kuin silmissäs näät
Ei sua käännä kenenkään
Edes naapuris pää

Ei olkaa kohauttaen
Ongelmat poistu
Ei hyvää tehden
Samat virheet toistu
Ei turhaan kukaan oo paikalleen jäänyt
Ja levottomuus kohtalona
On kohtalo sekin

Mieti ensin
Miksi tuskaa kannat
Ennenkuin peloillesi periksi annat
Ei nekään sen paremmin tiedä
kuin sinäkään
on helpompi syyttää kuin etsiä syytä

Ja niin tai näin 
Se Aina nieluun katoaa
kurkkuun palana putoaa muttei tartu
Kuin happi keuhkoihin
Se sinne kuuluu
Ja hullu on ainoo
Joka ymmärtää toist hulluu

EI Sekään nyt luottamusta petä et miettii
Ei teeskentely Tee reikää panssariin
ei selkäänpuukottajienkaan lauma
Voi Yhtä miestä kaataa
Jos mies osaa heittää
Sen jengin päälle laavaa
Ei turhakaan turhaudu turhasta koskaan
Ei roskaan uskominen vie roskia roskiin
Ei koskeen katsominen
anna viedä mennessään
Ei virtaan huku jos virtaan varpaan kastaa
Se taaskaan ei ollut mitä olevaisen piti
Se tuskin ei kertonut mitä tarpeen tuli
Ei ehdottomuus itsessään
Mitään maata hedelmään saa
Ja taivaankaltaiseen
villiin maahan
Voi kukatahansa haluta sitä koskaan nähden
kysyn sulta silti
Että minkä tähden
Sä itseäsi kiusaat
Ja hukkaan heität kaiken
jok sulle tuotu lahjana on
Ja viisauteen pohjaten
Mä luotan lapsi suhun
Et turhaan et oo Tähän paikkaan tullut
Jää siis niikuin tulikin
Pelotta ja huomitta
Ei jokainen rotta ovien takana hyvää tahdo
Ja niljaiset sielut
Ne asuvat täällä
Ja kerrankos kysymättä jättää
Niin kukaan ei vastaa
Silloin jää jäljelle
tyhjyys ainoastaan

Ei se vakavaa ole ollenkaan
Et tekee miten tykkää
Ja vieläkin vailla ois
Jotain...
Selite: 
Niinpä tehden ajatteiden väliin jääviä osia ei kuitenkaan käteen jää mitään. Mutta tyhjyys itsessään voikin olla se avain jota kaipaat. Sieltä löydät sen mitä etsit.
oletus
Kategoria: 
 
 

Käyttäjän kaikki runot