Tietysti musiikki voi olla kupla, irtautumista tästä hetkestä, mutta ei välttämättä todellisuuden pakoa. Historia on olemassa, myös musiikin historia. Musiikki voi myös tuoda meille tärkeää sanomaa myös tähän aikaan oman aikansa sanoin, siis sävelin. Musiikin historialliset kuvailut ohjelmamusiikin keinoin ovat monesti aika pinnallisia tuotoksia, mutta tunteitten kuvaaminen eri aikojen musiikilla onnistuu paremmin. Nyt kysynkin, miksi juuri Mendelsson tässä?
Hyvää pohdintaa. Siksi, että kuuntelin nimenomaisesti Mendelssohnin viulukonserttoa, kun inspiroiduin kirjoittamaan tunteesta. Siinä oli pari kohtaa, jotka osuivat nyt erityisesti (tosin koko konsertto on upea)
Täällä myös yksi, joka rakastaa tuota konserttia :) Ihana runosi palautti mieleen oman kokemukseni, kuuntelin aikoinaan teininä tätä, sydän pakahtumaisillaan salaperäisistä unelmista, mieleni liittää teoksen jostain syystä aina kevääseen :)
Kiitos runostasi.
Kommentit
Kiitos runostasi.
Sivut