Musta Kyyhky,
hiljaa se makaa,
pohjalla häkin
synkän ja yksinäisen
Musta Kyyhky,
ääneti se itkee,
pohjalla häkin
verisen ja kylmän
Ei kykene se nousemaan,
siivillä murretuilla
Ei kykene se huutamaan,
äänellä vaietulla
Eloton on sen pieni keho,
ei sydämessä syki pieninkään elo
Iäisyyden jälkeen,
pitkän ja vaikean,
huomaa kyyhkynen
valon niin haalean
Ei uskalla se päätään kohottaa,
ei uskalla se siipiä liikuttaa,
kun valo tuo niin lempeä
lähestyy sen häkkiä
Rinnassaan se äkkiä tuntee
kivun niin pienen
Sydämensä lähtee sykkimään,
ah niin varoen
Mikä on tunne tämä,
jolla valo tuo linnun täyttää?
Mikä on tunne tämä,
joka poistaa kipua hänen siivistään?
Kipu on vieras, mutta ei satuta.
Se on tunne, jota Kyyhky ei enää tunnista
Hitaasti se kääntyy valoon päin,
nähden hahmon, katsomassa alaspäin
Suuri ilves hellästi tassullaan koittaa häkkiä,
saaden vain Kyyhkyn perääntymään äkkiä
Ei hätää, sanoo tuo suuri ilves,
Kärsinyt olet, mutta minä olen sinun kilpes
Varoen Kyyhky lähestyy häkin ovea,
sydän rinnassa takoen,
veri ja kyyneleet lattialle putoillen
Se hitaasti kurkottaa murtuneen siipensä,
hellästi se kokeilee mustilla sulilla ilvestä
Voiko Musta Kyyhky luottaa Ilvekseen?
Uskaltaako lintu pieni, uskoa enää rakkauteen?
Sydän on tuon pienen taas herännyt,
vaan onkohan se kuitenkin jo elämänsä elänyt?
Niin monta kertaa on se petetty,
hyljätty ja jätetty.
Niin monta kertaa on se häkkiin paiskattu,
ja sen kivun huudoille vain naurettu.
Olisiko siis varaa luottaa ja toivoa enää Mustalla Kyyhkyllä?
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi