Kaikki ajallaan

Runoilija Aaltonen

nainen
Julkaistu:
10
Liittynyt: 7.10.2006

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 
Jos tietää pieni
voisi mitä aikuisuus
tullessaan toisi.

Jäisikö lapsuuden leikit suloiset nuo heleät riemunsa.
Tekisiköhän toisin kulkien vain tietäen hiljaa tuon ohitse.
Ottaisikohan nöyränä vastaan annetut ilonsa kuin surunsakin.
Jättäisiköhän hänelle tarkoitetun elämättä.
Tarkoituksien salaisuus jäisi lopulta silloinkin niin löytämättä.

Selite: 
Kategoria: 
 

Kommentit

Syvällinen,koskettava,upea runo.Pidän paljon.

Mielenkiintoinen runo. Yksityiskohdat jäivät mietityttämään.

Monien vaiheiden kautta kasvetaan aikuisuuteen.

Tämä runo pani miettimään. Mihinkähän lapset ilot, aitous, pelottomuus, luottamus toisiin ihmisiin ja huomiseen päivään ja kyky elää kuluvaa hetkeä katovat matkan varrella?

Resupekan kysymykseen yhdyn.
Luen kirjaa "Enkeleitä hiuksissani" ja sen mukaan kaikki lapset näkevät enkeleitä mutta useimmat meistä kadottavat tuon kyvyn kun vanhenemme -siinä vaiheessa kun aikuiset alkavat kertomaan siitä mikä on totta ja mikä mielikuvitusta.
Runosi laittaa pohtimaan suuria asioita. Se on herkkyydessään äärettömän kaunis.

Luulen, että on hyvä ettei kaikkea tiedä etukäteen...pikku hiljaa oppii kestämään suruja, mutta jos kaikki tietäisi valmiiksi kerralla, ne voisivat lannistaa...hyvä runo

Tärkeää ajattelua. Tosin, jos tietäisi mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kulkisi joka tapauksessa sitä kohti toteuttaen sen, eihän se muuten olisikaan tulevaisuutta, vaan olemattomuutta. Mutta herkkä on runo ja kaunis lopetus, hienoa ajattelua. Lopetuksen lisäksi (tarkoituksien salaisuus) jää mieleeni soimaan omassa mielessä syntyvä kysymys: kuinka elän tänään, millaisia valintoja tänään teen, pyrinkö niissä oikeaan, rehellisyyteen, totuudellisuuteen enemmän kuin mielihyvään? Niistä ratkaisuista todellisuus lopulta muodostuu hyvinkin pitkälle, tai ainakin se perusta, jolla huomispäivä vaikeuksineen kohdataan ja kestetään jos kestetään.
 

Käyttäjän kaikki runot