kevätyönä
unisen maan haukotellessa
pilvipoikien peuhatessa
tipahti musta helmi
vanhan herran takataskusta
kultapallo vierähti
taivaan suku suri
ponnahti äidin povesta
pieni poika valkotukka
kastepisaroilla pallotteli
sinisen hattunsa alla löhöili
kun kaartui aurinko
sini kullaksi kiertyi
kumartui maahan pieni tyttö
vetäisi maasta kultaisen aarteen
juoksi sisään punaiseen mökkiin
mummollensa nipun nouti
kuivumaan poika
likoamaan lapsi
käsissä viisaissa kehräämään rukki
kiiltäväksi aukesi
kestäväksi kasvoi
miehen mittaan pieni poika
pieni tyttö sinisessään
taivaan kanssa kilpailee
peltoon pyllähtää
maahan kellahtaa
pilven päältä vanhan herran
hento hymy värähtää
tumma tuuli tipauttaa
isän viestin
pojan hiuksille
tytön helmoille
Linaceae!
vaan ei huomaa pieni tyttö
eikä huomaa pieni poika
vanhan isän kyyneleitä
Linaceae, pellavapoikani
vahvempi kyyneleitä
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi