Tuuli kiihtyy loppiaisen jälkeen kuusi lentää pihalle ja jos minua syytetään etten kunnioita perinnettä niin siinä nähdään kun pyryttää niin kuusikaan ei minun seurassani viihdy enkä minä tunnusta isieni maakuntalaulua muistellessa kansallislaulua josta muistuu mieleeni joulutunnelma kuin kivireki jonka päälle aura heittää lunta yötaivaan alla kylmissäni pihalla vapaasta tahdosta täällä Otavan puhuttelussa jossain kaukana linnunradalla juna kohisee siis minun annetaan ymmärtää että kauneimmat joululaulut on sävelletty kuusikossa käen kukkuessa kymmenen kertaa kymmenen sekä kuulemani mukaan tämä Sindingkin syöksyi pianonsa kimppuun eli löi kohisevat akordit kuin lumimyrsky jouluaattona joulurauhan jälkeen kuusta koristellessa aikaan kun kuusi oli hopealangoin rakennettu kuin keväinen vuoristopuro jota padotaan niin kurjet nousivat kirahdellen Niilin lähteiltä muuttomatkalle kohti pohjoista nähdäkseen taas sen kansan pellot suot ja toimet joiden elämä ei ole ainoastaan juhlasta vaan myös jokaisen juhlan odotuksesta.
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Sivut