Nämähän ovat vain saman uskon
kolme tulkintaa, näkökulmaa,
sanomme,
sinun, minun ja hänen.
Kuin sama kappale avaruudessa,
jota me kaikki tarkkailemme,
jolla on pituus, leveys ja syvyys.
Kristinusko, juutalaisuus, islam
- niin lähellä toisiaan,
ja niin kaukana – erillään.
Laitetaan ne pöydälle tuijottamaan toisiaan
ja katsotaan, miten niiden käy,
alkavatko ne taistella keskenään,
putoaako joku pöydältä
vai tekevätkö ne sopimuksen ymmärtäen,
että tämä pöytä on liian pieni taistelutantereeksi?
Otamme toisiamme käsistä,
me kaikki kolme,
jännitämme tulosta,
vaikka ymmärrämme:
pöytä ei kestä
niiden keskinäistä yhteenottoa.
Jalat jo horjuvat,
jos ne rynnistävät toisiaan vasten,
ja pian koko pöytä arvokkaine astioineen
romahtaa.
Kaikki astioitten sirpaleetkin ovat
kolmiulotteisia
maailman palasia.
He voidaan koota yhteen
ja tehdä suuri astia.
Sen voimme nostaa
uuden, kestävämmän pöydän päälle.
Se pöytä on suvaitsevaisuus
ja rakkaus.
Sille pöydälle sopivat kaikki,
mutkin kuin me kolme,
siihen sopii
koko maailmamme.
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
kuka sitten mitäkin nimensä alla häärää,
nootteja kirjoittaa ja julmuuksiakin säätää
valtaa käyttää, alistaa ja määrää
kauas on kaikonnut Rakkaus
Sivut