Pohjaton sininen meri
ilmassa suola ja kalan lemu
Kerran iski tuuli yli Onnen kukkulan
ja rajusti murskasi
valtaajien laivat.
Astelen pitkin rantaa
ja maininkien seasta
poimin meren aarteen
posliininpalasen
– tyrskyjen hioman.
Siinäkö kaikki, mitä suuresta uhmasta jäi?
Tuulahdus käy yli vuoren ja kaupungin,
pörröttää kevyesti tukkaani
mutta kuulen kyllä sen kuiskauksen:
"Kerran olin jumalten tuuli".
Laivat vain pieniä pisteitä meren sylissä,
Nokonoshiman saarella tuoksuu mänty.
Ei sillä – julmempi tuulta on tämä maa.
Kuolin sen puolesta kauan sitten.
Selite:
oletus
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi