Afrikka vs. Suomi

Runoilija calledlove

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 8.8.2007
Viimeksi paikalla: 12.6.2023 15:50

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Nuorehko mies, jonka tekstejä maalaavat omalla sävyllään elämä, kuolema ja kaikki siltä väliltä.
 

Syy vihaan afrikan maissa on täältä
kun katto ja sähköt poissa on päältä
ja harvat kamiinoista on päällä
mä kuiskaan hiljaa "toista on täällä", mis

juhlitaan lisääntyvässä kamassa
kuhnitaan ikääntyvässä hamassa
musteet laimeni kynässä parassa
äänet vaimeni kylässä samassa, mis

maalarit kylpee pyhässä rahassa
saamarin ylpeet hyvässä jamassa
taalasi kylpee syvässä hanassa
naamarit nyrpeet pyhässä lamassa
voittaa pitää ees hyvässä pahassa
koittaa pitää sen kylänsä tanassa
voittaa pitää täs pyhässä ajassa
koittaa pitää ne hynänsä salassa

Otsassa sarvet, työn vein minä
taaloissa target, työn teit sinä
raajoissa parvet, hyönteisiä
vaik haavoissa arvet, myönteisiä
on tummat naamat, kohtalot hankalat
tummat raajat, paljon kantavat,
punnat saavat, johtajat ankarat
kummat saavat, kummat antavat?

Selite: 
Ajatus riimittelylleni lähti siitä, kun kova kiukku nousee ihmisille "huonoista" lapsilisistä, eläkkeistä, opintotuista jne. vaikka toisaalla sellaisista ei ole kuultukaan. Meillä on mennyt liian hyvin viimeiset 15v, aika palata maan pinnalle...
Kategoria: 
 

Kommentit

Niin hyvinhän meillä on asiat moniin muihin maihin verrattuna. Hyvin olet riimitellyt.

 

Käyttäjän kaikki runot