Jäätelö kädessä

Runoilija calledlove

mies
Julkaistu:
10
Liittynyt: 8.8.2007
Viimeksi paikalla: 12.6.2023 15:50

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

Nuorehko mies, jonka tekstejä maalaavat omalla sävyllään elämä, kuolema ja kaikki siltä väliltä.
 
10 vuotta sitten
jos oikein osaan muistella
kevätjuhlat aamulla
tunnin päästä pihalla
vapaudentunne naamalla
helteisellä rannalla
lehmuspuun juurella
me jäätelöt kädessä tavattiin

Toisillemme hymyiltiin
ja numeroita vaihdettiin
ennen lähtöä kaupunkiin
huomisesta sovittiin
joka päivä soiteltiin
naurettiin ja laulettiin
lehmuspuulla halailtiin
ja jäätelöt kädessä suudeltiin

Yhdessä vuosiin kaukaisiin
tulevaisuutta maalailtiin
mielikuvituksiin laukattiin
perhettä jo perusteltiin
lasten määrää laskettiin
tapetin värejä valittiin
kun unelmiemme lukaaliin
jo jäätelöt kädessä muuteltiin

Sun huuliltasi kuulin sen
kun syksyllä kerroit totuuden
mun maailma kaatui huutaen
sä näytit kuvaa sun sulhasen
missään vaiheessa ollut en
kai rakkautesi arvoinen
tämänkö mä ansaitsen?
kysyin jäätelö kädessä itkien

Nyt kymmenen vuotta myöhemmin
sut kauan sitten jo unohdin
kun tänään aamulla aikaisin
pieneen poikaan törmäsin
pojan tavaroita nostelin
ja silmiin hetken katselin
ne tutut silmät huomasin
oli jäätelö kädessä hänelläkin

Kolme kertaa ainakin
pojalta nimeä utelin
ja vielä kerran varmistin
se oli sama kuin minullakin
jotain suurta aavistin
kun kaimani kotiin kuljetin
sit ovella sinut tapasin
olit jäätelö kädessä tietenkin
cc-kaupallinen

Kommentit

hieno runotarina. kantoi loppuun saakka ja jäätelölinkki oli sopivasti mausteena. (en yleensä jaksa luekea pitkiä runoja, mutta tämän runosi alkukin oli jo mielenkiintoinen.)
Olipa hieno ja nostalginen runo ja hyvä loppukin! Tämä sopisi lauluksikin.
Minäkin hämmästelen, miten pitkän runon saitkaan mut lukemaan, mutta tekstisi tarttui lukijaan. Oli pakko selvittää, miten tämä loppuu. Kiehtova.
Upea runo, viime kesä (2018) oli todellinen jäätelökesä <3<3
 

Käyttäjän kaikki runot