Hapankorpun tuoksuinen turvallisuus

Runoilija Mirella

nainen
Julkaistu:
4
Liittynyt: 15.10.2021
Viimeksi paikalla: 26.10.2022 13:02

Asuinpaikka: -
Sähköposti:
-
Syntymäpäivä:
-

 
Minun turvallisuuteni tuoksuu mummolalta.

Maitoon keitetyltä Van Houtenilta,
aina tarjoiltuna valkoisesta Wiener Waltz mukista,
Matkamuisto joltain Itävallan matkalta.
 
Hapankorpuilta, voilla ja aromisuolalla.
Ukin tutulta partavedeltä ja lankatuilta nahkakengiltä.
Ja niiltä eukalyptus-pastilleilta vihreässä kääreessä.

Se tuoksuu lapsuuden ratsastusleireiltä.
 
Tallilta, satularasvalta ja heiniltä.
Taas kaakaolta ja hapankorpuilta,
tällä kertaa juustolla ja tonnikalalla.

Hieltä ja hevosilta kuumana kesäpäivänä,
havuilta metsäpolkuja laukatessa riemusta kiljuen.
Ja niittykukilta, joista tehtiin hevosille seppeleitä.
oletus
Kategoria: 
 

Kommentit

Kauniita muistoja, kunpa kaikki voisivat muistella menneitä.
aivan ihana runo

niin elävästi kirjoitettu
että kaiken haistoi, näki ja tunsi
Runon edetessä alkaa jo odottamaan sitä lopetusta, missä kirjoittaja kertoo turvallisuuden särkymisestä, pirstoiksi menneestä lapsuudesta jonkin tragedian seurauksena tai ankeasta aikuisuudesta, jonka pettymykset on saaneet tekijän kaipaamaan lapsuuden kadotettua auvoisuutta. Mutta yllätys yllätys. Runo päättyykin niittykukilla seppelöityihin hevosiin. Tragediat ja aikuisuuden ankeudet voivat olla olemassa tai eivät ole, asia jää ulkopuolelle. Runo kuvaa kauniisti vain sen minkä kuvaa, lapsuuden ihanat muistot. Tämä on raikas hyväätekevä muistelmatuokio ja vieläpä hyvin kirjoitettu. Tykkään.
 

Käyttäjän kaikki runot