Hän joka kissaksi mieli,
tunsi kissan sielunelämän
omaa mieltään tarkemmin.
Ei osannut hän kirjoittaen mieltään purkaa,
mutta tuumaili silmät sirrillään, mielellään;
tunsi tutun reitin jääkaapille ja takas: kotikissa.
Ei elämästä selviä hengissä, lauloi Juice, laulaa yhä
mutta kunpa voisi, piru vie, sen viettää lailla kissan
syöden, juoden, torkkuen, leikillänsä hiirtä jahdaten!
Ja niin hän kohdettansa päiväunien aikansa tarkkailtuaan sulautui siihen: loikoi päivät pitkällään,
valvoi yöt yksinään - vain yhdeksää henkeä uupui kevyt kehonsa.
Selite:
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
awws.. miten suloinen runo, riemukasta luettavaa hienolla tulkinnalla! :3