Kesä
Noussut aamuaurinko,
puista siivilöityy valo,
kasteisena nurmikko.
On kesä.
Kesä
täällä kotikoululla,
tuossa kulkee pikitie,
se ei pääty, se vain vie,
kesä.
Sylissä jo kesän ollaan.
Kanat loikkii nurmikollaan,
kattoterassilla kuulen,
elämää ja niin mä luulen;
Elämä on nyt ja tässä
parasta ja elpymässä
talvesta ja pakkasista
sen sulattaa pois kyynelistä
Kesä
Kesä,
kanat hyppii nurmella,
ne vain maata kaivelee
kanan intohimolla.
On kesä.
Kesä,
orava hyppii kuusessa,
se itseänsä roikottaa
ja antaa tuulen keinuttaa
ja kesän.
Sylissä nyt kesän ollaan,
jotkut loikoo nurmikollaan.
Kattoikkunalla kuulen
elämää, ja niin mä luulen:
Onni tulee kuulemalla
Istumalla puiden alla.
Kotona tai maailmalla
lennän pilven hataralla,
Kesän
Kesä,
katson seinää taulussa,
siinä vanhan talorähjä
hehkuu aurinkoisena,
ja kesä.
Kesä.
Lokinpaska putoaa
se iloisesti läiskähtää
jonkin auton ikkunaan,
Oi kesä!
Sylissä jo kesän ollaan.
Kanat loikkii nurmikollaan,
kattoterassilla kuulen,
elämää ja niin mä luulen: ,
Elämä on nyt ja tässä
parasta ja elpymässä
talvesta ja pakkasista
sen sulattaa pois kyynelistä
Kesä
Sylissä nyt kesän ollaan,
Jotkut loikoo nurmikollaan.
Kattoikkunalla kuulen
Elämää, ja niin mä luulen:
Onni tulee kuulemalla
Istumalla puiden alla.
Kotona tai maailmalla
lennän pilven hataralla,
Kesän
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit