Tarkkailee
Vahtii tarkkaavaisesti
Kuuluu rasahdus
Uljas lintu lähtee lentoon kauniit höyhenensä pörhöllään
Metsästäjä ihmisen poika vaanii
Perhe ruokaa vaatii
Pöllö sanoo huu
On taivaalla kuu joka sekin puhuu
Mutta vain niille jotka kuuntelevat
Harvalle
Metsästäjän kana menee kananlihalle
Tähdet katsovat tuimasti vaeltajaa ja vartovat taivaalla
Kulkijaa joka tulisi eräänän päivänä
Pellavapäinen tyttö käveleereippaana ja pelottomana
SIllä onhan viisas pöllö hänen paras ystävänsä
Tyttö on mykkä
Ihonsa pisamainen
Nättit siniset kengät jalassa yöpuku päällä tallustaa takan ääreen ja pukee ensilumesta tehdyn leningin päälleen
Pukee villasta tehdyn kaulahuivin päälleen ja suutelee tulta hellästi
Tuli hymyilee
Tähti tippuu maahan
Tyttö puhaltaa tähdensammuksiin ja asettaasen otsalleen
Syntyy peiliovi josta hän astuu sisään linnaan
Ovi sulkeutuu äänettömästiKaukaisuudessa kuuluu pöllön ääni voimakkaana
Se kutsuu perhettä
Metsästäjä palaa kotiin jänis mukanaan
Saavat lapset herkullista muhennosta ja äiti uuden soppakauhan
Joka on tehty poron luustaMIetteliäs mies kuusta lahjoittaa tytölle hopeisen sormuksen
Jota tämä kantaisi lopun elämäänsä
Pöllö nyökkää ja irroittaayhden valoisen höyhenensä
Ainukaisensa ja koko maa nukahtaa tähtipölyn kiinnittyessä uniin ja aatoksiin
Tulessa hymyilevät kasvot riisuvat kaikkien harmit ja ripustavat ne kuivumaan
Muutos on valmis ja maa on vapaa
Tähdet nukkuvat sikeästi
Pöllö vartioi
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Siunaavin ajatuksin.
Sivut