Istut vähän syrjässä,
odotat seuraa,
olet ikääntynyt, katsot elämää
vieläkö se antaisi jotain.
Anovasti pyydät silmilläsi,
katso tänne, tule juttelemaan,
kerron asioita, olen paljon muutakin
täällä elämässä, kuin joku vanha
nainen nurkkapöydässä.
Sinulla on kertomuksia sydämelläsi,
olet iloinen kun pysähdytään
pöytääsi, katsot silmiin, sanot miten
olemme nuoria, kauniita jaksavia.
Hän on nähnyt maailmaa, sen kovuutta
kieltoja, tyydytystä, rakkautta,
luottaa meihin kenen näkee hymyilevän
tulevan luokse.
Hän on yksin kaupungissa, mies pettänyt
lähtenyt pois, mikä lie väkivaltainenkin,
nyt on rauhassa vaimo häneltä, lapset kaukana
toisessa kaupungissa, näkee heitä harvoin.
Hän työnsä tehnyt, uskaltanut elää,
aina noussut, vaikka on tuntenut
uupumusta, elämänhalu on
voittanut, miksi emme menisi
reilun ihmisen luo.
Hän vain odottaa toista ihmistä
joka kuuntelee katsoo silmiin, hymyilee
hänelle ystävällisesti.
Hän vanha kaunokainen, tässä elämässä,
sydän tuntee vielä yksinäisyyden
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Elävää elämää henkii tämä runosi vanhasta kaunokaisesta, päivätyönsä päättäneestä...kiitos sanoistasi!
Elämäntarinoita olisi paljon--niin harva jaksaa kuunnella.Hieno !todellinen!!
Kaunista tekstiä ja tärkeästä asiasta. Niin kauan kuin elämme, meillä on tunteita, jotka tahtovat tulla esiin ja saada vastakaikua. Hatunnosto hänelle, joka on uskaltanut elää.
Valloittava ja rehellinen runo keski-ikäisestä naisesta joka yrittää tarttua elämään kaksin käsin! Löysin runostasi paljon itseäni!
Koskettava runo!Koko ihmisen elämä iloineen ja suruineen. Kuinka tärkeää, että pysähdymme:)
Elämänmakuinen runo yksinäisestä ja seuraakaipaavasta ihmisestä, joka ei pyydä paljon, vain yställisiä sanoja, hymyä, kuuntelua ja sympatiaa, siis kaikkea sitä, mikä ei maksa meille mitään. Miksi emme sitä antaisi? Hyvä ja koskettava runo.
Pysähdyttävä ja rehellinen runo jo paljon elämää nähneestä ihmisestä joka tarttuu elämään pitääkseen siitä kiinni. Oli ihanaa, että pysähdyitte kuuntelemaan.
Koskettaa todella syvältä.
Sivut