Syntymäpäivänäsi kasvaa vain
jääpuikot ulkona, aurinkokin
saattaa paistaa sillon, olet
tottunut kylmään jo syntyessäsi.
Äidillä oli silloin työ pitää
pikkuinen vauva lämpimänä
kylmässä huuruisessa tuvassa.
Ikkunoissa lumitähtiä, jotka
eivat sulaneet, että olisi ulos nähnyt.
Se oli silloin neljänkymmenen luvun
alkua.
Nyt vietät päiviäsi kylmässä
mutta lämpimässä tuvassa, jonne
ei pakkanen pääse nipistämään
varpaitasi, vaikka vähän kylmäverinen
oletkin.
Talvisin käyt pilkillä, istut tuntikausia
vahtimassa kaloja ja palkintoja on tullut
monet kerrat kalakisoista.
Unohdin onnitella joten tässä
sulle vähän lämmintä muistelua
entisen kodin lämmöstä ja
äidin rakkaudesta
Selite:
silloin 7.2..
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
oi, niin mielettömän kaunis runo, kyyneleet tulevat silmiin kun luen tuota äitisi työtä, pitää pikkuinen vauva lämpimänä, ja kaikki tuo, kuinka kauniisti vietkään meidät siskosi maailmaan pilkille, ja palkintokaapille, onnea todella paljon myöskin minun puolestani, ja onnea kun hänellä on sinut, runoileva sisko, tällaisia runoja päivänsankarille kirjoittamassa
Ihanan tunteellista ja kaunista tekstiä.
Koskettava.
Kotoisan lämmintä kaikessa talvisuudessaan. <3
Sivut