On aika heittää kehiin nyt hömpät
ja melkoiset hutut:
jos vaan näet heität
juhannusyönä puuroa tyynyn alle:
Näet seuraavan yön unessasi
kaikenlaista mahtipontista ja jykevää,
ehkä myöskin solkenaan väkevää -
sillä uniisi tulee suurin aikojesi kohtaus:
tuo läheisistäsi koostuva kollaasipakkaus
ja tämän takana tietty on elämän rikkaus.
Koet seuraavana aamuna herätessäsi
monenlaista mielenvikaista ja sekavaa
ehkä suurin piirtein sopivaa
sillä kasvosi huokuu viljan jyvää
monenlaista sorttia onnen hyvää
ja tämähän lupaa heinäkuulle paljon hyvää.
© HH, 2013
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi
Kommentit
Mainio tämä juhannusruno.
Mittumaari on jotenkin sananakin kuin runonen.
Siunauksellista juhannusta ystävälleni Harrille.
Tässä just mietin, että josko lähtisi poimimaan ne kuulut seitsemän kukkaa tyynyn alle. :D
Olisi kyllä nastaa pitää yllä vanhahkoa perinnettä.
Hieno euno kaunein säkein.
Pidän todella paljon. :-)
Sivut